Over ons

De speelfilm “The Fearless Vampire Killers”, ook wel bekend als “Dance of the Vampires” (1967), van regisseur/acteur Roman Polanski, vormde voor striptekenaar/kunstschilder Gideon L. Brugman en scenarioschrijver Lo Hartog van Banda een inspiratiebron voor de stripverhalen over professor Ambrosius.

De eerste tekeningen van de hand van Gideon over deze professor in de griezologie stammen dan ook uit 1967. Ambrosius werd voor het eerst gepubliceerd in het bekende stripweekblad “Pep” in 1970 met het verhaal “De Gefleste Geesten”.

 

Professor Ambrosius onderzoekt samen met de andere griezologen paranormale en andere onverklaarbare zaken. Zij doen regelmatig verslag van hun bevindingen in hun vakblad van het Griezologisch Genootschap “Klamzweet”. Ambrosius is de onbetwiste voorzitter van het Griezologisch Genootschap. De professor heeft een trouwe, doch een zeer op geld beluste Chinese assistent Hong Tong.

 

In 1996 is Gideon gaan samenwerken met Orion Roos. Voormalig eigenaar van Stripwinkel Ambrosius in Groningen. In juli 2011 is Gideon Brugman onverwachts overleden. Gideon (tekeningen en scenario) & Orion (inkleuringen en scenario) werkte aan het vervolgverhaal van Ambrosius deel 10 “de Inquisitie”. Gideon heeft nog precies een half album kunnen tekenen. Het scenario was reeds zo goed als af.

GamesGames